Zorgtuinderij

kool planten
2011 rhod 2
planten met hoed
oogsten 2
2013 manon rabarber oogsten

Dagbesteding, arbeidsmatige activering en re-integratie voor mensen  met een zorgvraag

Op tuinderij Amelis’Hof begeleiden we mensen met een psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Iedereen werkt op zijn of haar niveau mee aan de productie en verwerking van groenten.

    Voor wie?

  • ben je herstellende van een burn-out?
  • wil je weer in een werkritme komen?
  • zit je al enige tijd in de ziektewet?
  • heb je een psychiatrische achtergrond?
  • zoek je structuur in je week?

Dan is een arbeidsreïntegratietraject, arbeidsmatige activering, of dagbesteding wellicht iets voor jou. We stellen een persoonlijke werkplan op met leerdoelen. Zo ontdek je waar je potenties en knelpunten liggen.

Wat bieden we?

Meewerken op de tuinderij biedt tegelijkertijd werkervaring en de positieve invloed van een natuurlijke, inspirerende omgeving. Er zijn collega’s, een baas en allerlei werkzaamheden, maar toch is het geen gewone werkplek. Het in eigen tempo werken, met de handen in de aarde, in de buitenlucht is stress verlagend; de aandacht ligt bij de handen en zintuigen, het hoofd en het denken wordt rustig en de concentratie neemt toe. Gevraagd wordt je persoonlijke rugzak bij de poort van de tuin neer te zetten. Zo wordt afstand genomen van je dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden en ontstaat er ruimte om te voelen wat je écht wilt en wat je lijf nodig heeft. Begeleidende gesprekken helpen je helderheid te krijgen in je situatie. Meewerken op de tuinderij geeft regelmaat en structuur aan je week.

Dagindeling

’s Morgens beginnen we met een kopje koffie of thee, dan volgt de werkbespreking. We spreken af wie wat gaat doen. Je werkt alleen of in een groepje. Zo werk je aan je eigen doelen.

Indicatie via de gemeente

Om in aanmerking te komen voor arbeidsmatige activering/dagbesteding heb je een indicatie nodig va de gemeente.

Kijk voor meer informatie; 2017 informatie zorg arbeidsmatige activering & re- integratie

Samenwerking in arbeidsreïntegratie

Wij werken samen met Stichting WIJ3.0. Zij verhelderen met de werknemer zijn vaardigheden, achtergrond en beperkingen en zet vervolgens de volgende diensten in;

– ondersteuning in het zoeken van gepaste vacatures
– activeren van eigen netwerken
– verbetering van de sollicitatievaardigheden
– jobcoaching op de nieuwe werkplek

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief