Vrijwilligerswerk

2013-03-07 01.34.512013-5- 27 008
IMG_18252013 vijver 035

Vrijwilligerswerk

Heb je tijd over en heb je interesse in biologische tuinbouw ? Kom dan planten, oogsten, wieden, schoffelen, hout hakken, zakjes inpakken voor de groentetassen en nog veel meer.
We zoeken fitte, energieke vrijwilligers die bij voorkeur twee hele dagen per week, van 8.00-17.00 uur, voor kortere of langere tijd de handen uit de mouwen willen steken.

Werkwijze

Op de Amelis’Hof hoef je nooit om een klus verlegen te zitten. Het jaar rond zijn we aan de slag op het land, oók in de wintermaanden (maar dan beginnen we wel een uurtje later).
Je werkt door de week met zo’n 6 tot 8 andere vrijwilligers en zorgcliënten en één of beide tuinders samen, zelfstandig of in kleine groepjes. Na een basale instructie krijg je het vertrouwen en de ruimte om je klus op je eigen manier te klaren.

Als vrijwilliger ben je er om de tuinders te ondersteunen en dus minder vrij in de keuze van je werkzaamheden dan zorgcliënten. Je zult ook niet de ondersteunende gesprekken krijgen waar zorgcliënten aanspraak op kunnen maken. Wel kun je altijd op één van de tuinders afstappen voor overleg.
Uiteraard kun je een dagje komen meedraaien om te kijken of de werkzaamheden en de sfeer je liggen.

Het team

De sfeer op de tuinderij is open en gemoedelijk. De groepssamenstelling is redelijk constant, maar zeer divers. Oudgedienden werken samen met stagiaires en mensen die slechts één seizoen komen helpen. Van twintigers tot zestigers, van lui die houden van priegeltaakjes tot mensen die het liefst zwaar werk doen, je treft heel verschillende types die het doorgaans wonderwel met elkaar kunnen vinden.

 

Let op: wij zijn ook een zorgboerderij en bieden zorg en arbeidsre-integratietrajecten, bijvoorbeeld voor mensen met een burn-out. Dit valt niet onder het vrijwilligerswerk.

 

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief